torstai 12. huhtikuuta 2012

Pirkko Arhippa: Polku pimeään

Arhipan uusimmassa on jotenkin samanlainen lähtöasetelma kuin Reginald Hillin ”Beulahin kukkuloissa”. Maalaiskylässä on kadonnut Milla-tyttö vuosikausia sitten ja nyt arvoitus nousee uudelleen esille kun seurapiirivosu Sara Harjula ilmoittaa tietävänsä, mitä oikein tapahtui. Pian tämän jälkeen Sara löydetään kuolleena ja epäily murhasta valmis.

Arvoitusta selvittämässä on Arhipan tarinoista tutut lakimies Pauliina Kivikoski ja poliisi Jyri Jokisalo. Arhippa sijoittaa dekkarinsa usein Naantaliin, mutta tällä kertaa pyöritään Sysmän kauniissa järvimaisemissa ja syrjäkylissä. Pauliinan, Saran ja Jyrin lisäksi tarinassa seikkailee toinen toistaan oudompia sysmäläisiä.

Arhippa kuljetttaa tarinaa sujuvasti teenpäin. Henkilögalleria jää kevyeksi. Jotenkin kirjasta jäi heppoinen olo - tässäkö se nyt oli? Kuitenkin loppuratkaisu teki minut surulliseksi. Huomaan saavani näppylöitä näistä lapsiin liittyvistä rikoksista, vaikka kyse onkin fiktiosta. Täytyy hetken aikaa välttää tätä asetelmaa ja valita toisenlaisia dekkareita luettavaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti