tiistai 7. helmikuuta 2012

Pekka Hiltunen: Vilpittömästi sinun

Gummeruksen vuosittain jakaman Kaarlen palkinnon nappasi tänä vuonna Pekka Hiltunen. Mies on minulle uusi tuttavuus, vaikka hän on niittänyt mainetta muun muassa toimittajana Helsingin Sanomissa, Kodin Kuvalehdessä ja Imagessa. Viime vuonna julkaistu esikoiskirja, psykologinen trilleri Vilpittömästi sinun aloittaa Lontooseen sijoittuvan sarjan, jonka päähenkilöinä seikkailevat suomalaiset Lia ja Mari.


Lontooseen menneisyyttään paennut Lia osuu paikalle, kun poliisi löytää auton takakonttiin jätetyn naisen ruumiin. Lian salaperäisellä psykologiystävällä Marilla on poikkeuksillisia kykyjä; hän näkee suoraan ihmisen sisimpään. Yhdessä naiset kohtaavat raa'an rikollisuuden maailman.  

Kirja käsittelee ajankohtaisia teemoja, mm. ihmiskauppaa, itärikollisuutta ja prostitutiota. Mielenkiintoisena mausteena on naisten tapa ottaa oikeus omiin käsiinsä taistellakseen pahaa vastaan.  Tekstissä tuodaan moneen kertaan esille se, että suomalaisten naisten tielle ei kannata asettua. Mistä lie kirjailijan tähän lopputulokseen on tullut?


Mari erikoisine kykyineen jää aika lailla hämärän peittoon. Kuka tai mikä nainen oikein on? Ehkä se selviää tarinan seuraavassa osassa.

Vilpittömästi sinun juoni kantaa erinomaisesti ja pitää dekkareiden ystävän mukavasti virkeänä. Vaikka tarina sisältää melkein yliluonnollisia aineksia, se on kuitenkin ainakin minulle riittävän realistinen. 


Mielenkiinnolla odotan seuraavaa osaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti